Ζεστό Κρασί για Ζέστα Βράδια
Το ζεστό αρωματικό
κρασί ήταν πάντα ο αδιαμφισβήτητος σύντροφος των Χριστουγέννων και του
χειμώνα στις χώρες του Βορρά και επειδή ο Βορράς κατέβηκε στον Νότο....σήμερα το βράδυ θα κεράσουμε στους αγαπημένους μας το δικό μας κρασάκι!!!!
ΥΛΙΚΑ
750 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ)
3/4 κούπας ζάχαρη
3/4 κούπας νερό
2 ξύλα κανέλας
10 καρφιά γαρύφαλλο
1 πορτοκαλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη για περίπου 2-3 λίτρα νερό) βάζουμε νερό και ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά.
Κόβουμε το πορτοκάλι στην μέση και το στύβουμε πάνω από την κατσαρόλα με το χέρι (όχι στον στίφτη, θα πικρίσει)
Προσθέτουμε την κανέλα.
Καρφώνουμε στο εξωτερικό του πορτοκαλιού το γαρύφαλλο (5 καρφιά σε κάθε μισό πορτοκαλι) και το βάζουμε και αυτό στην κατσαρόλα.
Δίνουμε χρόνο για να γίνει σιρόπι (περίπου 20 λεπτά)
Τότε προσθέτουμε το κρασί, ανεβάζουμε την φωτιά και λίγο πριν βράση το βγάζουμε από την φωτιά.
Το αρωματικό κρασί μας είναι έτοιμο. Σουρώνουμε το κρασί και το σερβίρουμε.
Να θυμόμαστε ότι Glühwein μεταφράζεται με πυρωμένο κρασί για αυτό και δεν το βράζουμε.
Η συνταγή που έδωσα είναι ένας γενικός μπούσουλας. Ο καθένας μας την
προσαρμόζει με τα γούστα του, κάποιος πρόσθετει μαύρο ρούμι, άλλος
πρόσθετει ένα καλό κονιάκ…
Δεν υπάρχουν όρια στην φαντασία μας και στις γεύσεις μας.
Να σας ευχηθώ καλή διασκέδαση με την παρασκευή του και καλή απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου